Veröffentlicht am

Frühling der Dichter 2022 mit Joan-Elies Adell

Torna el Frühling der Dichter, aquest cop a la primavera (després de dues edicions de tardor) i amb Joan-Elies Adell com a poeta convidat.

Diesmal, la situació pandèmica no impedirà que el Printemps des Poètes se celebri a l’estació que li dona nom. Seguint la tradició, els actes es repartiran en tres dies i tres escenaris: divendres a Neimënster, dissabte a la galeria Schlassgoart d’Esch-sur-Alzette i diumenge a la galeria Simoncini. La novetat és que Esch acull la gran nit de la poesia de dissabte al vespre perquè el Printemps és enguany un acte més de la capitalitat cultural d’Esch-sur-Alzette.

Aquí podeu consultar el programa complet del Printemps.

Frühling der Dichter 2022 mit Joan-Elies Adell
Alghero, Italy. 11/18/2016. Alghero, the only bastion of Catalan speakers in Italy. Joan-Elies Adell Director of the Catalan regional government in Alghero taken on the city streets. Copyright Alessandro Grassani

El poeta

Joan-Elies Adell, poeta i assagista, és de Vinaròs (1968). Autor dels llibres de poemes La matèria del temps (1994), Oceà immòbil (1995), A curt termini (1997), Un mateix cel (2000), Encara una olor (2003), La degradació natural dels objectes (2004), Pistes falses (2006), Si no et tinc (2013), Escandall (2014) ich Res no és personal (2018).

Auf der anderen Band, ha curat l’antologia La Tercera Illa. Poesia catalana de l’Alguer (1945-2013) i ha traduït els llibres de poemes Tema de l’adéu ich Encontres i paranys del poeta milanès Milo De Angelis. zusätzlich, ha publicat el llibre Guia sentimental de l’Alguer (2016).

Entre d’altres, ha guanyat els premis de poesia Alfons el Magnànim de València, la Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona, el Parc Taulí de Sabadell, així com el premi de la crítica dels escriptors valencians. La seva obra està traduïda a diversos idiomes i ha estat inclosa en diverses antologies.

Ha estat professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Oberta de Catalunya i professor visitant a la Universitat de North Carolina a Charlotte. Va dirigir la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer (2009-2017) i la Institució de les Lletres Catalanes (2018-2019). Actualment viu a l’Alguer (Sardenya).