Veröffentlicht am

15 d'abril: projecció de la pel.lícula Fils de Rojo

AREL (Amis de la République espagnole à Luxembourg) organitza la projecció d’un interessant documental al cinema Utopia de la ciutat de Luxemburg dijous 15 abril von ihnen 19.00 Stunden. Dies ist Band Fils de Rojo, dirigida per Dominique Gautier i protagonitzada per Jean Ortiz, que serà present a la projecció.

Fils de Rojo

Jean Ortiz és, com diu el títol, fill d’un rojo, dh, un republicà que va haver d’exiliar-se a França al final de la Guerra Civil Espanyola. Actualment és professor a la Universitat de Pau i militant per la recuperació de la memòria històrica. Amb el realitzador, Gautier, han creat altres documentals sempre a l’entorn de la qüestió de la memòria. Alguns títols són: Guerrillero (història dels republicans que es van integrar a la resistència francesa), Les maquis de l’impossible espoir (sobre el maquis a Cantàbria), Rouge miroir (retrat de Virgile Peña, present a les grans tragèdies del segle XX) die Le cri du silence (la crònica de l’exhumació d’una fossa comuna).

Després de la projecció, serà possible parlar d’història, de cinema i de política amb el protagonista del documental i d’alguns importants episodis històrics recents.