Posté sur

3 Mai: la lecture de la poésie catalane à la Kulturfabrik

Mercredi 3 Mai, la Kulturfabrik et le Centre Catalan organisent la troisième édition du «Vers à verre»Dédié à la Catalogne. Comme la première fois, le récital aura lieu à la Sala Ratelach de ce centre culturel à Esch-sur-Alzette à partir de 20h (20h00). L'entrée est gratuite et vous donne droit à une petite collation offerte par le Centre Catalan de Luxembourg: pain à la tomate, Ham, fouet, fromage et vin de la terre.

Les poètes invités à cette session sont les deux de l'édition précédente, Jaume Pont et Jordi Virallonga, qu'ils répètent parce qu'une chute de neige prématurée les a laissés presque seuls, en plus de Josep Maria Sala-Valldaura. També podrem gaudir dels interludis jazzístics de dos músics ben coneguts entre els socis i seguidors del CCL: Francesc Marco (piano) i Jiri Slavik (diversos instruments).

Jaume Pont és poeta, crític literari i professor de la Universitat de Lleida. a publié: Límit(s), Els vels de l’eclipsi, Jardí bàrbar, Divan, Raó d’atzar. poésie 1976-1989, Vol de cendres, Llibre de la Frontera je Enlloc. Ha estat traduït al francès i ha guanyat els premis Octubre, Serra d'Or (en dues ocasions), Nacional de la Crítica i Carles Riba.

Jordi Virallonga és professor de la Universitat de Barcelona, a més d’articulista, essayiste, editor i traductor. Una de les seves activitats principals és la difusió de la poesia, pròpia i d’altres. Ha estat traduït a diverses llengües i ha rebut els premis Ciudad de Irún, Alfons el Magnànim i Villa de Aoiz, a més del Giovanni Pontiero de traducció. Com a autor poètic, Photo de Mireia Calafell par Laia Serch: Saberte, Perímetro de un día, El perfil de los pacíficos, Crónicas de usura, Los poemas de Turín, Llevarte el día a casa je Todo parece indicar.

Josep Maria Sala-Valldaura també és professor de la Universitat de Lleida. Com a poeta, és autor d’una desena de títols, y compris, En aquest dau del foc je Cardiopatia. Sur l'autre bande, ha publicat reculls de poemes per a nens (Tren de paraules je Disfresses) i assaigs. Els seus versos han estat traduïts a diversos idiomes. Destaca també la seva faceta d’estudiós de la poesia i de la literatura en general. Pel que fa a premis, compta amb el Serra d’Or, el Joanot Martorell i el Cavall Verd.