Posté sur

9 Juin: taula rodona sobre l'emigració

jeudi 9, a les 19.15, tiendra une table ronde sur la nouvelle émigration espagnole. Le titre complet est: « La nouvelle émigration de l'Espagne: ¿una nueva realidad? Cifras, retos y oportunidades».

Tindrà lloc al local del Centre Català (88, rue de la Semois) i comptarà amb quatre ponents (a més d’alguns representants d’aquesta nova emigració):

  • Antoni Montserrat (Catalan Luxembourg Centre)
  • José Ortiz (President de la Asociación Popular de Luxemburgo)
  • Ángela Sabater (responsable de la Secció de treball y immigració de l’Ambaixada d’Espanya a Luxemburg)
  • Pablo Sánchez (President de la FAEL, Federación de Asociaciones de Españoles de Luxemburgo)

Tots els residents a Luxemburg som conscients que l’emigració d’espanyols cap a l’estranger va adquirint importància. Les darreres xifres del Padrón de Españoles Residentes en el Extranjero (PERE) mostren un increment de 129.000 persones en un any i las últimes xifras trimestrals de població del INE (Institut national de la statistique) y compris 14.108 sortides d’Espanya només en el primer trimestre de 2011.

Creiem que totes les associacions, com també els serveis socials de l’Ambaixada, hem pogut constatar que Luxemburg no escapa a aquesta nova realitat migratòria. Volem donar diversos punts de vista sobre el significat de les estadístiques que presentarem: ¿Es tracta d’una nova emigració? ¿Una fuga de cervells provocada per l’economia global? ¿Un fracàs de las polítiques espanyoles del mercat laboral? En una segona part, les associacions i administracions explicaran com afronten aquest nou fenomen migratori.

Entrée gratuite.