Posté sur

14 Mai: conférence Glory Fontova (TERMCAT)

El Centre Català de Luxemburg té el plaer de convidar-vos a la conferència titulada «El multilingüisme: una oportunitat per a la terminologia catalana. L’experiència del TERMCAT» que ens oferirà Glòria Fontova, Cap de l’Àrea de Cooperació del TERMCAT. Aquest esdeveniment tindrà lloc dimarts 14 mai 19.15 heure du Centre régional catalan Luxembourg (88, rue de la Semois; Luxembourg Ville).

termcat

El TERMCAT és un organisme creat a Barcelona l’any 1985 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) amb la finalitat d’estudiar la terminologia en català. Les seves línies d’actuació són l’elaboració de recursos terminològics, la normalització de neologismes i l’assessorament terminològic. ainsi, el TERMCAT elabora i promou l’elaboració de diccionaris, vocabularis, lèxics i material de divulgació multilingües de diferents àmbits del coneixement en diversos formats, estableix la denominació dels nous termes i assessora institucions, empreses i particulars per a l’elaboració, traducció o edició d’obres terminològiques i especialitzades.

Aprofitem el desplaçament a Luxemburg d’una de les seves responsables, per impartir una conferència a la DGT (Direcció General de Traducció) de la Comissió Europea, per tal que tothom a Luxemburg tingui l’oportunitat de conèixer el treball d’aquest organisme en favor de la llengua catalana i de la seva integració en els marcs de treball multilingües de la Unió Europea.