Posté sur

12 de novembre: Article sur la rencontre des casals catalans

El Centre Català de Luxemburg té el plaer de convidar-vos a la conferència de Vicent Partal, periodista valencià i director del diari digital VilaWeb que tindrà lloc el dimarts dia 12 de novembre a les 19.00 heure du Centre régional catalan Luxembourg (88, rue de la Semois, Luxembourg Ville).

Vicent Partal Montesinos (Bétera, Camp de Túria, 1960) és periodista i dirigeix VilaWeb. Ha treballat també a temps, El Punt, Diari de Barcelona, Catalunya Ràdio (amb el programaL’Internauta”), L'avant-garde i TVE, entre autres. És considerat un dels pioners d’internet als Països Catalans. L'tout 1994 va crear el primer sistema informatiu a internet dels Països Catalans i de l’Estat espanyol, nommé El Temps Online. L'tout 1995 va fundar Infopista (primer directori web en llengua catalana), que més tard va transformar-se en diari electrònic en català, VilaWeb.

Actualment dirigeix el diari electrònic VilaWeb i, a més de publicar-ne l’editorial, escriu un cop per setmana als diaris aujourd'hui, La 9 Esportiu je Berria. Il a publié des livres Catalunya en l’estratègia militar d’Occident (1987), Els nacionalistes a l’URSS (1988), La revolta nacionalista a l’URSS (1991), Atles de l’Europa futura (1991), Catalogne 3.0 (2001), 11-M: el periodisme en crisi (2004, amb Martxelo Otamendi) je Periodisme quàntic. El juny de 2009 publié Llibreta de Pequín, el primer llibre electrònic comercial en català sense edició impresa. Cette année,, 2013, acaba de publicar el llibre A un pam de la independència que va presentar el passat dia 30 d’octubre a Brussel·les. És vicepresident de l’European Journalism Center, amb seu a Maastricht, membre de la junta del PEN català i membre del consell assessor de la Fundació de la UOC.

Conferència en català/valencià. Entrée gratuite.