Posté sur

6 Décembre: hommage à Carmen Amaya

El Centre Català de Luxemburg i l’Asociación Luxemburgo-España a.s.b.l. (A.L.E.) us conviden a l’homenatge a Carmen Amaya que tindrà lloc el divendres 6 Décembre 2013, a les 19.00 heures, Luxembourg Centre local de Catalogne (88, rue de la Semois; L-2533 Luxembourg Ville).

Aquest any en fa cinquanta de la mort a Begur de la mítica bailaora Carmen Amaya. Nascuda el 1918 a una barraca del Somorrostro barceloní, Amaya va deixar un record inesborrable a tots els qui van poder assistir a alguna de les seves actuacions, ja fos als tablaos espanyols o a la Casa Blanca a Washington. Per retre-li homenatge, projectarem l’extraordinària pel·lícula Los Tarantos (v.o. es). dirigé le 1963 per Rovira Beleta, la peça s’ha convertit en pel·lícula de culte no sols per als amants del flamenco sinó per a tots els cinèfils, per la seva qualitat intrínseca i perquè ens ofereix alguns dels darrers balls de la Capitana i alguns dels primers d’un joveníssim Antonio Gades.

La pel·lícula serà presentada (Espagnol) per una gran especialista del flamenco, Montse Madridejos. Doctora en Història de la Música, Madridejos ha escrit articles i impartit conferències sobre la història del flamenco a Barcelona i a Catalunya en general. Ha dissenyat i elaborat tots els continguts de la pàgina web www.historiasdeflamenco.com. Le bon 28 de novembre presentarà a Barcelona una biografia en imatges sobre Carmen Amaya, que ha escrit amb David Pérez Merinero i que ha prologat Juan Marsé.

Entrée gratuite. Entre la presentació i la projecció s’oferirà una copa de cava a tots els assistents.