Posté sur

20 de novembre: conférence sur l'histoire du gouvernement et du Parlement

Mercredi 20 de novembre, a les 19 heures, el Centre Català de Luxemburg us convida a una conferència de l’historiador francès Jean Villanove. Amb l’ajut d’un «diaporama», Villanove ens parlarà de l’origen del Parlament i la Generalitat de Catalunya. El títol original, Français, et Origine du Parlement Catalan et du gouvernement de la Generalitat à Barcelone.

Jean Villanove

Per trobar una solució als problemes socials, hi ha dues possibilitats: l’exèrcit o la diplomàcia. Des del segle XI, en Catalogne, la gent ha entès les greus conseqüències dels conflictes militars i, des d’aleshores, els catalans han triat negociar. És una sàvia solució, però que resulta difícil: cal entaular converses amb l’adversari! Par ici, en les reunions que reuneixen tots els estrats de la població, els catalans s’entrenen en l’art de l’acord. L’evolució i el pas del temps faran que aquestes reunions populars esdevinguin institucions ben organitzades. Així neix el Parlament Català: les Corts.

Jean Villanove és un historiador reconegut que ha publicat diversos llibres i col·laborat en programas sobre història de mitjans com France Bleue i FR3.