Posté sur

Festival "Ils ne passeront pas"

En motiu dels 80 anys de la Guerra Civil Espanyola, diverses associacions (i el Centre Català) han organitzat un festival del 28 d'Avril 9 de maig amb un seguit d’activitats que recorden aquest esdeveniment històric amb tantes ramificacions en el present.

Actes previstos:

– 28 d'abril: conferència de l’escriptora francesa Lydie Salvayre i inauguració de l’exposició dedicada als Spueniekämpfer (ailettes al 22 Mai)
– 28 d'abril: inauguració de l’exposició dedicada a la Maternitat d’Elna (ailettes al 22 Mai)
– 2 Mai: projecció de la pel·lícula Ils ne passeront pas de Daniel Burkholz
– 3 Mai: conferència d’Alicia Alted
– 7 Mai: recital del cantautor Rafael Amor
– 8 Mai: conferència de Serge Hoffmann i recital de poesia sobre la Guerra Civil
– 9 Mai: projecció de la pel·lícula Les perdants n’écrivent pas l’histoire

Podeu trobar més informació a la pàgina web de neimënster, on tindran lloc totes les activitats menys la projecció de Ils ne passeront pas, que serà a la Cinémathèque, i la conferència i el recital del dia 8, que seran al Centre de Documentation sur les Migrations Humaines de Dudelange.

Organització: neimënster, Amis des Brigades Internationales – Luxembourg (ABI-L). Concepció i assessorament artístice: Paca Rimbau Hernández. Col·laboradors: Cinémathèque de Luxembourg, Antonio Machado Cercle culturel, Catalan Luxembourg Centre, Fédération des associations d’espagnols au Luxembourg (FAEL), Forum Citoyen, Amis de la République espagnole au Luxembourg (AREL), Centre de documentation sur les migrations humaines (CDMH), Movimiento Democrático de Mujeres-Hipatia Luxemburgo, Samsa films.