Publicado en

Cursos de catalán (adultos catalanohablantes)

Para completar la oferta de cursos de lengua Catalana, el Centro Catalán tiene el placer de proponeros los cursos de 50 hores lectives per a catalanoparlants (nivells C1 i C2) a un preu de 350 €. Les persones interessades podeu contactar-nos per mail a la nuestra dirección o a l’adreça del nostre professor Carles Fernàndez. Aquí en teniu alguns detalls.

CURSO DE NIVEL DE SUFICIENCIA (C1 – Antiguo Nivel C)

A QUIÉN SE DIRIGE: a persones catalanoparlants que volen adquirir un domini de l’ús de la llengua general, en la variedad estándar, para comunicarse satisfactoriamente en las situaciones comunicativas que requieren el uso de un lenguaje medianamente formal o formal.

OBJECTIUS:

Aconseguir seguretat en la utilització d’aspectes bàsics d’ortografia, morfologia i sintaxi: vocal neutra, o/u, l’accent i la dièresi, els pronoms febles, els pronoms relatius, els verbs preposicionals, etc.

Ser capaç d’emprar un vocabulari ampli, precís i genuí.

Produir textos en registre formal sobre una gran varietat de temes generals.

Ésser capaç d’argumentar sòlidament tant en textos orals com escrits.

METODOLOGIA:

Cada setmana s’explicaran les regles sobre una qüestió lingüística determinada. Es donaran exercicis per fer a casa amb les claus de correcció. A la classe següent es comentaran els dubtes.

Cada setmana l’alumne redactarà a casa una tasca escrita a partir d’uns textos de partida i d’unes instruccions. A classe se’n comentaran les correccions, tant d’elements purament lingüístics (gramaticals i lèxics) com textuals (adequació, coherència, cohesió, etcétera)

MODEL DE PROVA: encara no s’ha adaptat completament al Marc comú de referència.

HORARIS: Lunes, de 18h a 20h, un Kirchberg.

CURSO DE NIVEL SUPERIOR (C2 – No se corresponde exactamente al antiguo Nivel D)

A QUIÉN SE DIRIGE: a persones catalanoparlants que volen dur a terme tasques i activitats lingüístiques complexes en l’àmbit laboral o acadèmic, tanto en las comunicaciones orales como en las escritas, y que necesitan adquirir y acreditar un nivel muy alto de catalán.

OBJECTIUS:

Interpretar críticament textos complexos per integrar-los coherentment a un nou tipus de text, tant oral com escrit.

Argumentar de manera sòlida adequant-se a una situació comunicativa determinada.

Comunicar-se en un registre formal i amb els trets característics de la varietat estàndard: bon ús dels elements de cohesió́ i coherència, repertori lingüístic ampli, claredat, fluïdesa, correcció́ lingüística, control del vocabulari i precisió́.

METODOLOGIA:

Cada setmana l’alumne haurà de redactar a casa una tasca escrita a partir d’uns textos de partida i d’unes instruccions. A classe se’n comentaran les correccions, tant d’elements purament lingüístics (gramaticals i lèxics) com textuals (adequació, coherència, cohesió, etcétera)

A classe es repassaran els continguts lingüístics més importants del Nivell C1 i es tractaran a fons els corresponents del Nivell C2.

MODEL DE PROVA: s’ha adequat als requeriments del Marc europeu comú de referència.

HORARIO: Viernes, de 18h a 20h, un Kirchberg.