Posté sur

Mercredi 4 Décembre: Sentiers de la Gloire

Avant la fin de cette année 2014, volíem aprofitar l’oportunitat de recomençar les tardes de cinema al Centre Català de Luxemburg i hi tornem amb un petit cicle commemoratiu del centenari del començament de la Primera Guerra Mundial. Hem triat tres pel·lícules antibel·licistes: Sentiers de la Gloire (Stanley Kubrick, 1957), Johnny Got His Gun (Dalton Trumbo, 1971) je King and Country (Joseph Losey, 1964); i una d’espanyola que situa l’acció a Barcelona en el mateix període: La vérité sur l'affaire Savolta (Antonio Drove, 1979).

Passarem les pel·lícules al local del Centre Català (88, rue de la Semois) en versió original subtitulades en francès. Serà aproximadament cada mes o mes i mig en funció d’activitats i vacances. Us convidem ja a la primera:

Mercredi 4 de desembre del 2014 a les 19:15 h, Sentiers de la Gloire (“Camins de glòria”) de Stanley Kubrick (1957). Amb Kirk Douglas, Ralph Meeker i Adolphe Menjou.

France, 1916. Durant la Primera Guerra Mundial, el general Boulard ordena la captura d’una inexpugnable posició alemanya i encarrega aquesta tasca a l’ambiciós general Mireau. Cette, al seu torn, ordena al coronel Dax que encapçali l’atac. La presa del turó resulta un infern, i el regiment torna a les seves posicions. L’alt comandament militar, irritat per la derrota, decideix castigar i donar exemple als soldats.