Posted on

Cultural October in Luxembourg: first news

Com tres estrelles en una casa de la carta astral, tres grans esdeveniments culturals es troben en conjunció durant el mes d’octubre en aquest racó de món. D'band, Luxembourg 2007: la capital europea de la cultura. De l’altra, la Fira del llibre de Frankfurt amb la cultura catalana com a convidada d’honor. I, com a nexe, la celebració dels 20 anys del Centre Català de Luxemburg.

Aquesta conjunció astral (in Balança, per als interessats en astrologia), cristalitzarà a lAbbaye de Neumunster en una intensa setmana cultural del 13 to the 20 d'October 2007. Frankfurt.catVolem celebrar com cal els 20 anys del Centre Català de Luxemburg, the Capitalitat Cultural europea de Luxemburg i la presència de la cultura catalana a la Frankfurt Book Fair. Aquesta trepidant setmana de concerts, exposicions i conferències es completa amb una llista de convidats de pes: Marga Clark, André Mergenthaler, Valentin Gomez, Miguel Poveda, Jordi Pujol, Albert Sánchez Piñol i Toti Soler.

Hem batejat aquesta intensa setmana amb el títol Arts, lletres i músiques de Catalunya (amb l’explicatiu subtítol De Luxemburg et Grande Région 2007 à la Frankfurter Buchmesse). El programa previst és:

  • Dia 13: Inauguració de la setmana cultural
  • Dia 14: Viatge a la Fira de Frankfurt (reserveu fins al 5 d’octubre al +352 220678 o a la nostra Address)
  • Dia 15: Concert de Miguel Poveda
  • Dia 16: Sopar de commemoració del 20è aniversari de la fundació del Centre Català de Luxemburg en presència del Molt Honorable Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya fins l’any 2003 (partners, reserveu ara mateix: +352 220678 O contacte@ccluxemburg.cat)
  • Dia 18: Concert de All Soler
  • Dia 19: Conferència de l’escriptor Albert Sánchez Piñol
  • Dia 20: Nit de poesia i música amb Valentí Gómez, Marga Clark i André Mergenthaler

Besides, of 13 to the 21, dues activitats contínues completen el programa. D’una part, l’exposició de pintura 100 obres de la pintura catalana, una mostra de diferents autors, estils i tendències. De l’altra, la parada de venda de llibres (in Catalan, French, German, anglès i castellà), amb la col.laboració de la llibreria Ernster.

Aviat publicarem més detalls, però ja podeu anar fent un forat a l’agenda. Of 13 to the 20 d’octubre a Neumunster (Luxemburg city).