Posted on

Of 20 to the 22 d'abril: Spring of Poets (And others)

The following weekend will be very active for the Catalan Centre, com no podia ser menys ara que s’apropa el Sant Jordi del 25è aniversari d’aquesta associació. D'band, participarem, every year, en el Printemps des poètes. De l’altra, presentarem la nostra biblioteca i, finally, hem pensat una activitat infantil inspirada en Sant Jordi.

He Spring of Poets és una manifestació que va néixer a França fa més de vint anys i que, en èpoques més recents, ha arribat a Luxemburg. Convoca poetes de tot el món durant un cap de setmana amb la finalitat de fer arribar la poesia al gran públic. El Centre Català de Luxemburg hi ha participat des de la primera edició al Gran Ducat. Enguany comptarem amb la participació del poeta Àlex Susanna. Tindreu ocasió d’escoltar-lo dissabte a l’abadia de Neumünster en dues ocasions. La primera, en solitari: from the 18 hours, en una activitat que servirà per presentar la biblioteca Elisenda Franquesa anomenada «BibliotecaUn mot, quatre bibliothèques» (en col·laboració amb la Biblioteca Eugenio Curiel, el Círculo Antonio Machado, la Biblioteca Ermesinde, la Biblioteca de l’Associació de Pares Portuguesos d’Ettelbruck, l’Istituto Italiano di Cultura i la Biblioteca Nacional de Luxemburg). La segona, amb tots els poetes convidats, from the 20.00, en la ja tradicional «Grande Nuit de la Poésie».

Les activitats del Printemps (teniu aquí el programa complet) inclouen també un recital a la Culture factory d’Esch-sur-Alzette divendres dia 20 from the 19 hours, el debat «Printemps des Printemps» (Saturday 17 hores a Neumünster) i el matí de poesia (Sunday, 11 hores a la galeria Simoncini).

Wednesday 22, a les quatre de la tarda, local CCL (88, Rue de la Semois) obrirem un taller per als més petits. Els ensenyarem a fer roses i dracs, per tal que estiguin preparats per Sant Jordi. Un cop feta la feina, celebrarem un bon berenar. I dilluns 23, no ho oblideu, tindrà lloc el sopar de Sant Jordi. Abans obrirem la nostra tradicional parada de llibres i roses i, després, lliurarem el premi al guanyador del concurs literari «Sant Jordi a mil».