Posted on

17 November: tres conferències d'interès

Wednesday 17 November are organized three conferences, almost simultaneous, que podrien resultar del vostre interès.

At the 18.30, al Cercle Cité, l’Institut Pierre Werner organitza una taula rodona amb el títol «Les séparatismes dans l’UEQue nous disent-ils sur l’état intérieur des Etats membres concernés et le futur de l’UE?». Hi participaran Pauline Schnapper, professora de civilització britànica contemporània i membre de l’Institut Universitaire de France; Vincent Laborderie, investigador de l’Institut de sciences politiques Louvain-Europe (ISPOLE); Antoni Montserrat Moliner, del Centre Català de Luxembourg; Anna-Lena Högenauer, investigadora adjunta del programa sobre governança europea de la Universitat de Luxemburg.

La Universitat de Luxemburg i l’associació Luxemburgo-España (ALE), presenten a la mateixa hora (18.30) la conferència de Darío Villanueva, secretari de la Real Academia de la Lengua, titulada «La lengua, de la voz a la palabra». Presenta i modera l’acte Rolf Tarrach, exrector de la Universitat de Luxemburg.

Finally, el Círculo Antonio Machado presenta a les 19.00 al local Lucien Wercolier (27, rue de Strasbourg), la conferència de l’astrònom David Galadí amb el títol «Curiosidades en el cielo observado a simple vista». El conferenciant, astrònom i esperantista, ofereix a més una xerrada en esperanto mitja hora abans de la conferència.