Publicat el

Valoració de l'Aplec

El cap de setmana de l’1 i el 2 d’agost Luxemburg va acollir la 22a edició de l’Aplec internacional de la sardana i mostra de grups folklòrics, que visitava la capital del Gran Ducat per segona vegada. Agraim a Adifolk l’honor i l’enorme esforç d’organització per dur tots els colors de la cultura popular catalana a la nostra ciutat.

Hi vau ser? Com us ho vau passar? Hi teniu alguna cosa a dir? Deixeu-nos algun comentari.

Per part del CCL, la valoració ha estat molt positiva. L’espectacle ofert per tots els balls, ballarins i artistes (professionals o no) va tenir un nivell enorme. Els luxemburguesos van seguir de prop totes les activitats, malgrat alguna reserva a l’hora de sumar-se a la festa.

D’una banda, moments emotius amb els castells, amb les sardanes (fins i tot es va estrenar una peça: “Som 10.000 a Brussel.les”) i amb el concert de cant coral que van compartir catalans i luxemburguesos: la coral luxemburguesa cantant en català i la cobla catalana tocant l’himne luxemburguès. De l’altra, moments de gresca amb el cercavila (que va dur molta gent al carrer), amb el correfoc o amb les havaneres. Sense oblidar, és clar, les magnífiques exhibicions de tots i cadascun dels balls. I en tot moment un ambient excel.lent. Per si fos poc, el temps va acompanyar (llevat d’un ruixat el diumenge).

Un cap de setmana per sentir-se orgullós de Catalunya i de Luxemburg, de la cultura popular i de la civilització.

Els diaris locals, evidentment, se’n van fer ressó:

Les fotos de l’esdeveniment ja estan disponibles a l’apartat de fotos (al marge dret d’aquesta pàgina). També n’hi ha algunes a la pàgina de l’Agrupació de colles de geganters de Catalunya.

A més, disposem d’un petit vídeo:

Una vegada més, gràcies a tothom que va fer possible aquest gran esdeveniment.