Publicat el

Carta a l'Ambaixada (enderrocament del monument als brigadistes)

L’Ajuntament de Madrid té el projecte d’enderrocar un monument dedicat a les Brigades Internacionals que es va erigir al campus de la Universidad Complutense de la capital espanyola. Algunes associacions de Luxemburg han reaccionat adreçant una carta a l’Ambaixada d’Espanya a Luxemburg per demanar-li d’intercedir amb el Govern espanyol i impedir aquesta acció. Si es consumés l’enderrocament, seria un cop molt dur contra la memòria històrica i es donaria la paradoxa que Luxemburg comptaria amb un monument a les Brigades i Madrid no.

Com sabeu, el Centre Català de Luxemburg participa cada any en l’homenatge a les Brigades Internacionals a Dudelange, al voltant del monument «No pasarán», que va contribuir a erigir. Com a entitat que recolza les persones de tot Europa, de manera especial les de Luxemburg, que es van desplaçar fins a Espanya per defensar la llibertat, la democràcia i el Govern legítim, el CCL s’ha adherit com a firmant al document lliurat a l’Ambaixada espanyola. Teniu el text complet a continuació (en francès):

Lettre envoyée à l’Ambassadeur d’Espagne au Luxembourg.

Com a complement d’informació us recomanem aquest article de l’Anton Marco.