Publicat el

12 de novembre: conferència de Vicent Partal

El Centre Català de Luxemburg té el plaer de convidar-vos a la conferència de Vicent Partal, periodista valencià i director del diari digital VilaWeb que tindrà lloc el dimarts dia 12 de novembre a les 19.00 hores al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois, Luxembourg Ville).

Vicent Partal Montesinos (Bétera, Camp de Túria, 1960) és periodista i dirigeix VilaWeb. Ha treballat també a El Temps, El Punt, Diari de Barcelona, Catalunya Ràdio (amb el programa “L’Internauta”), La Vanguardia i TVE, entre altres. És considerat un dels pioners d’internet als Països Catalans. L’any 1994 va crear el primer sistema informatiu a internet dels Països Catalans i de l’Estat espanyol, anomenat El Temps Online. L’any 1995 va fundar Infopista (primer directori web en llengua catalana), que més tard va transformar-se en diari electrònic en català, VilaWeb.

Actualment dirigeix el diari electrònic VilaWeb i, a més de publicar-ne l’editorial, escriu un cop per setmana als diaris Avui, El 9 Esportiu i Berria. Ha publicat els llibres Catalunya en l’estratègia militar d’Occident (1987), Els nacionalistes a l’URSS (1988), La revolta nacionalista a l’URSS (1991), Atles de l’Europa futura (1991), Catalunya 3.0 (2001), 11-M: el periodisme en crisi (2004, amb Martxelo Otamendi) i Periodisme quàntic. El juny de 2009 va publicar Llibreta de Pequín, el primer llibre electrònic comercial en català sense edició impresa. Enguany, 2013, acaba de publicar el llibre A un pam de la independència que va presentar el passat dia 30 d’octubre a Brussel·les. És vicepresident de l’European Journalism Center, amb seu a Maastricht, membre de la junta del PEN català i membre del consell assessor de la Fundació de la UOC.

Conferència en català/valencià. Entrada lliure.