Publicat el

21 de gener: vernissage de l'exposició «Cuba a Catalunya»

El Centre Català de Luxemburg té el plaer de convidar-vos a la inauguració de l’exposició «CUBA A CATALUNYA, EL LLEGAT DELS INDIANS» el dimarts 21 de gener a les 18.00 hores a l’edifici Jean Monnet de la Comissió Europea (Rue Wehrer; L-2920 Luxemburg). La presentació anirà a càrrec de les periodistes Tate Cabré i Mireia Olivé, responsables de la recerca que ha fet possible aquesta exposició.

cuba_catalunya

La mostra presenta l’herència cubana a Catalunya a través del llegat dels denominats indians. Al llarg del segle XIX, molts catalans van emigrar a Cuba a la recerca de millor fortuna. Alguns dels qui ho van aconseguir van tornar a les seves viles natals i van reproduir l’estil de vida del país llatinoamericà, es van construir mansions d’estil colonial, van finançar obres de beneficència o van contribuir al desenvolupament urbanístic dels seus pobles i ciutats.

L’exposició, que es podrà veure fins al 7 de febrer, compta amb el suport de la Comissió Europea, Luxair, el Restaurant Chez Rafael, el Club de Cultura Latinoamericana de Luxemburg, el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba, Casanelles Xocolaters i la Xarxa de Municipis Indians.