Publicat el

Printemps des Poètes 2016 amb Mireia Calafell

Foto de Mireia Calafell per Laia Serch

El cap de setmana del 15 al 17 d’abril se celebra l’edició de 2016 del Printemps des Poètes. Com cada any, aquest festival poètic escamparà per Luxemburg versos de poetes procedents de tota Europa i més enllà (Israel o Síria, per exemple) durant tres vetllades, divendres i dissabte al vespre, a més de diumenge al matí. Els recitals seran en diversos escenaris: la Kulturfabrik d’Esch-sur-Alzette divendres, l’abadia de Neimënster dissabte i la galeria Simoncini diumenge.

Com a representant catalana, comptarem amb Mireia Calafell. Nascuda l’any 1980 a Barcelona, ha publicat Poètiques del cos (Galerada, 2006), Costures (Viena Edicions, 2010) i Tantes mudes (Perifèric edicions, 2014) obres per les quals ha rebut els premis de poesia Amadeu Oller (2006), el VIII Memorial Anna Dodas (2008), el Josep M. López Picó de Poesia (2009), el Premi de poesia Benvingut Oliver (2014) i, al 2015, el poemari el Premi Lletra d’Or per Tantes mudes. Els seus poemes han estat traduïts a diverses llengües i publicats en diferents antologies.

Trobareu aquí el programa complet i aquí la versió francesa del poema «Naufragi» de Mireia Calafell, publicat recentment a tots els diaris luxemburguesos.