Publicat el

Festival «No pasarán»

En motiu dels 80 anys de la Guerra Civil Espanyola, diverses associacions (i el Centre Català) han organitzat un festival del 28 d’abril al 9 de maig amb un seguit d’activitats que recorden aquest esdeveniment històric amb tantes ramificacions en el present.

Actes previstos:

– 28 d’abril: conferència de l’escriptora francesa Lydie Salvayre i inauguració de l’exposició dedicada als Spueniekämpfer (fins al 22 de maig)
– 28 d’abril: inauguració de l’exposició dedicada a la Maternitat d’Elna (fins al 22 de maig)
– 2 de maig: projecció de la pel·lícula No pasarán de Daniel Burkholz
– 3 de maig: conferència d’Alicia Alted
– 7 de maig: recital del cantautor Rafael Amor
– 8 de maig: conferència de Serge Hoffmann i recital de poesia sobre la Guerra Civil
– 9 de maig: projecció de la pel·lícula Les perdants n’écrivent pas l’histoire

Podeu trobar més informació a la pàgina web de neimënster, on tindran lloc totes les activitats menys la projecció de No pasarán, que serà a la Cinémathèque, i la conferència i el recital del dia 8, que seran al Centre de Documentation sur les Migrations Humaines de Dudelange.

Organització: neimënster, Amis des Brigades Internationales – Luxembourg (ABI-L). Concepció i assessorament artístice: Paca Rimbau Hernández. Col·laboradors: Cinémathèque de Luxembourg, Círculo Cultural Antonio Machado, Centre Català de Luxemburg, Fédération des associations d’espagnols au Luxembourg (FAEL), Forum Citoyen, Amigos de la República Española en Luxemburgo (AREL), Centre de documentation sur les migrations humaines (CDMH), Movimiento Democrático de Mujeres-Hipatia Luxemburgo, Samsa films.