Publicat el

Concert: FORMIGA AND CIGALE

Dissabte 10 de setembre de 2016 a les 20.00 hores

Al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois, Luxembourg Ville)

Concert de:

FORMIGA & CIGALE

cigale

Formiga and Cigale (Anna Amigó i Eva Genniaux) es troben el 2010 a Brussel.les. La necessitat de compartir i fer música les va portar a treballar juntes i així començar a arranjar cançons tradicionals i adaptar-les al seu estil personal.Amb els seus orígens a França i Catalunya, aquest duet establert a Bèlgica està format per una arpa celta i un violí disposades a trencar estereotips.Tot plegat resulta ser una explosió de sons i exploració d’elements moderns, clàssics i de música folk. Les seves veus són un punt afegit a l’escenari, on s’entrecreuen entre si barrejant-se d’una manera compacta i sublim.

Formiga and Cigale converteixen l’escenari en un espai ple de glamur, diversió i música. Amb un repertori ampli i ric en cançons tradicionals de diferents països d’Europa expliquen al públic les seves aventures a través del continent. Trobadores d’avui en dia, adapten i arrangen les diferents peces i arriben a crear un estil únic que, des de 2016, també es pot apreciar en les seves pròpies composicions. La gran varietat d’instruments que apareixen a escena i els múltiples idiomes de les cançons fan que l’espectacle esdevingui únic i sorprengui a tots els públics. Cançons que expliquen desamors, d’altres que recorden guerres, d’altres només música que porten a qui l’escolta cap a un altre món… La combinació idònia per passar una bona estona i desconnectar del món real. Apte per a tots els públics. Ens els últims anys han tocat en diferents països com Escòcia, França, Bèlgica i Catalunya i participat en diferents festivals de música com Les Anthinoises, (Bèlgica) o a cicles de concerts per a joves talents com ―Aixecant el Vol, organitzat per l’IMET de Tarragona.

L’any 2012 van editar el seu primer EP Made in Brux que recull una petita mostra del seu treball en els inicis del grup. Aquest 2016 enregistren nou àlbum on inclouen peces tradicionals d’arreu i pròpies composicions.

Entrada lliure.