Publicat el

Conferència d’Anna Gabriel

Per tancar el cicle de conferències polítiques engegat l’any 2015 amb motiu de les eleccions del 27S, enguany hem convidat l’única de les forces polítiques catalanes que fins ara no havíem tingut l’ocasió de poder presentar a Luxemburg, en concret la CUP (Candidatura d’Unitat Popular)-Crida Constituent.

Dilluns 24 d’abril a les 19.15 hores acollirem en el local del Centre Català de Luxemburg a la diputada i portaveu del grup parlamentari de la CUP-CC al Parlament de Catalunya

Anna Gabriel

Anna Gabriel i Sabaté (Sallent, 1975) va néixer a Sallent, un municipi obrer amb important tradició anarquista i pertany a una família minera compromesa en la lluita social. El seu pare va emigrar des de Minas de Riotinto i va arribar a Sallent per treballar a la mina i la seva mare, nascuda a Sallent, prové d’una família minera de Múrcia i va militar al PSUC. El seu avi era de la CNT, igual que el seu besavi. Es va diplomar en educació social i després es va llicenciar en Dret i va completar un màster en drets sociolaborals a la Universitat Autònoma de Barcelona. És professora de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha estat tècnica de la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments de Manresa i Gironella. Va iniciar la militància política als 16 anys en l’àmbit local, a la Plataforma Antifeixista i l’Agrupament Roques Albes. Després d’estudiar educació social, va treballar en diferents ajuntaments i entitats com a educadora de carrer i va participar en la fundació de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana. Està afiliada a la Confederació General del Treball i és membre d’Endavant i del col·lectiu Terra i Llibertat.

Milita des de 2002 a la CUP, on defensa el feminisme com un dels pilars fonamentals de la formació, aposta per plans d’igualtat als municipis. Fou portaveu de la campanya Independència per canviar-ho tot i regidora de l’Ajuntament de Sallent entre els anys 2003 i 2011. Es va presentar amb la CUP a les eleccions al Parlament Europeu de 2004 com a número tres. Durant la legislatura 2012-2015 va treballar com a coordinadora del grup parlamentari de la CUP. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015, va ser candidata de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent després de ser escollida en primàries i escollida diputada per Barcelona.