Publicat el

Projecció de la pel·lícula ” Ebre, del bressol a la batalla”

 

Projecció simultània al Memorial Democràtic

i a 13 casals catalans el 25 de juliol. A les 19,00 hores al local del Centre Català de Luxemburg

(88, Rue de la Semois, Luxembourg Ville)

 

 

 

La matinada del 25 de juliol de 1938 va començar la Batalla de l’Ebre. Va durar 115 dies, va tenir el nombre més alt de baixes de totes les batalles de la Guerra Civil i suposà la derrota definitiva de l’exèrcit republicà.

En record de la data de l’inici la Batalla de l’Ebre, el Memorial Democràtic i 13 casals catalans projectaran simultàniament la pel·lícula ‘Ebre, del bressol a la batalla’, de Román Parrado.

Les ciutats on es podrà veure són Barcelona, Luxemburg, Dublín, Ginebra, Viena, Tenerife, Tolosa de Llenguadoc, Edimburg, Buenos Aires, Vitòria-Gasteiz, Santiago de Xile, Nantes, Paranà i Béziers. També es projectarà al setembre a Nova York, Saragossa, Rosario i Guayaquil.

L’any 1938 la Guerra Civil espanyola ja ha desgastat els dos exèrcits. El bàndol feixista disposa de l’ajuda incondicional de l’armament i els homes facilitats per Hitler i Mussolini mentre l’exèrcit republicà, en canvi, es veu ignorat per una Europa més preocupada per una possible Gran Guerra que pel destí d’Espanya. En aquest ambient, travessar l’Ebre sembla la millor tàctica republicana per cridar aquestes aliances internacionals indispensables i demostrar, alhora, la resistència contra els feixistes, que duen embranzida cap a la victòria. Poc abans de la travessa del riu, davant l’escassedat de soldats i l’alta mortaldat dels últims mesos, milers de joves d’entre 17 i 18 anys són cridats a files per l’exèrcit republicà. “Ebre, del bressol a la batalla” narra la història d’aquests joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales.