Posted on

Quick Guide on the calendar and voting system Pool – Elections to the Congress of Deputies and Senate – 26 June 2016

As you know elections to the Chamber of Deputies and the Senate have been officially convened the next day 26 June 2016.

Ateses les tremendes dificultats que presenta pels votants a l’exterior el sistema de votació basat en el denominat ‘voto rogado’, i encara més desprès de les lamentables experiències amb les recents eleccions al Parlament de Catalunya del 27 September 2015 i amb les de Congrés i Senat de 20 December 2015, hem cregut adient fer-vos arribar novament aquesta Guia Ràpida sobre el sistema de votació elaborada per la FIEC (International Federation of Associations Catalan).

La trobareu també al nostre web www.fiecweb.cat

El CERA (Electoral Register of Absent Residents) que s’utilitza en aquestes eleccions és el tancat a 1er de març de 2016. As 205.906 Catalans living abroad, older than 18 years, arreu del món amb dret de vot en aquestes eleccions. El total d’electors espanyols convocats és de 1.920.256.

El termini de sol.licitud del ‘voto rogadoés del 3 to the 28 May 2016 i el de Reclamacions per Inclusió al CERA, cas que no hi figureu, of 9 to the 16 May.

No oblideu aquells que no us heu donat d’alta al Registre de Matrícula Consular com a residents permanents i, accordingly, no esteu al CERA (Electoral Register of Absent Residents) que entre els dies 3 and 28 de maig teniu l’opció de donar-vos d’alta a l’ERTA (Españoles Residentes Temporalmente Ausentes) com a residents temporals per tal de poder exercir el vostre dret de vot.

Si teniu algun dubte sobre el sistema de votació no dubteu en consultar-nos a: fiec@fiecweb.cat

GUIA RAPIDA VOT EXTERIOR 26 DE JUNY 2016