Posted on

Not pass 2020 a Dudelange

Wednesday 15 November, té lloc la jornada «No pasarán» 2020. The Amis des Brigades Internationales Luxembourg (ABI-L), he CDMH i l’Ajuntament de Dudelange organitzen, de fa anys, una jornada d’homenatge als 102 brigadistes internacionals luxemburguesos. Malgrat l’oposició del Govern del país, aquells joves van combatre a la Guerra Civil per defensar la República i aturar el feixisme.

Not pass 2020

The activities begin at 9.30 amb l’assemblea general de l’ABI-L. Then, at 11, trobada davant el monument «No pasarán», prop de l’estació Dudelange-Usines. Més tard, a la ciutat de Luxemburg a les 15.30, hi haurà una trobada davant el monument del record (la Gëlle Fra). Finally, at 17 hores a Neimënster, podreu assistir al concert del trio La Desbandá (per al qual cal reservar per correu o telèfon). El trio format per Ángeles Aguado, Massimo Sartori i Tiziana Cappellino interpretarà cançons de la Guerra Civil i la resistència antifranquista.

Wednesday 18 November, com a complement de la jornada No pasarán 2020, us oferirem una conferència sobre les dones que van participar a les Brigades Internacionals. Serà via zoom amb Jordi Martí-Rueda, historiador especialitzat en la Guerra Civil espanyola i autor, others, from Brigadiers: Lives for freedom.