Publicat el

3 d’octubre: Conferència de l’escriptor valencià Joan Francesc Mira a la Biblioteca Nacional

El proper dimarts 3 d’octubre el CCL tindrà el plaer d’acollir l’escriptor valencià Joan Francesc Mira (València, 1939) a la sala Mansfeld de la Biblioteca Nacional.

joan-francesc-mira.jpg

No acabaríem d’esmentar els premis que ha rebut. Per exemple, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2004, dues voltes Premio Nacional de la Crítica (per Borja papa i Purgatori), Premi Sant Jordi de Narrativa (per Purgatori), Premio Nacional de Traducción (per la Divina Comèdia), Medalla d’Or de la Ciutat de Florència, dues voltes Premi de la Crítica Serra d’Or (per Crítica de la nació pura i la traducció de la Divina Comèdia), Premi Crexells-Ateneu de Barcelona, Creu de Sant Jordi, Lletra d’Or al millor llibre de l’any (Crítica de la nació pura), Premi Joan Fuster d’assaig (per Crítica de la nació pura), Premi Andròmina de narrativa (per Els cucs de seda)… No obstant això, malgrat el nombre, la diversitat, i l’entitat de les distincions adés referides, hi ha un dèficit clamorós d’allò que el País Valencià li hauria d’haver reconegut.

Serà un honor per al CCL acollir un dels millor escriptors en llengua catalana.