Publicat el

A partir del 28 de gener 2008: XV Cicle de cinema

La nostra primera activitat del nou any és, com és tradicional, el cicle de cinema, que enguany arriba a la quinzena edició. Totes les projeccions tindran lloc al cinema Utopia de Luxembourg Ville. Hem configurat un interessant programa que exposem a continuació:

 • Dilluns 28 de gener 2008 a les 21h30: 53 días de invierno (2007), de Judith Colell:
 • 53 dies
  Directora: Judith Colell
  Guió: Gemma Ventura
  Actors: Mercedes Sampietro, Àlex Brendemühl, Aina Clotet, Joaquim de Almeida
  Tres personatges es troben un dia d’hivern en una parada d’autobús on troben un gos abandonat. Valeria és una violoncelista que manté una relació amb un professor de música més gran que ella. Mila torna a donar classes després d’haver estat agredida per un alumne. Celso ha perdut la feina després d’haver robat una joia per amor. Tres històries que se’n van a la deriva.

 • Dilluns 4 de febrer 2008 a les 21h30: El orfanato (2007), de Juan Antonio Bayona:
 • El Orfanato
  Director: Juan Antonio Bayona
  Productor: Guillermo del Toro
  Guió: Sergi G. Sánchez
  Actors: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep, Mabel Ribera, Geraldine Chaplin

  La Laura ha passat la seva infantesa en un orfanat envoltada d’altres nens a qui ella estimava com si fossin els seus germans. D’adulta, torna al mateix lloc amb el seu marit i el seu fill de set anys, Simon, amb la intenció de restaurar la casa. L’edifici desperta la imaginació d’en Simon, que inicia jocs “estranys” amb els seus amics. Torbada, la Laura es deixa aspirar per l’univers del seu fill, convençuda que un misteri amagat de fa anys es cova darrere l’orfanat.

 • Dijous 7 de febrer 2008 a les 21h30: Llach, la revolta permanent (2007), de Lluís Danès:
 • Llach
  Director: Lluís Danès
  Productor: Jaume Roures
  Guió: Lluís Arcarazo i Lila Pla
  Música: Lluís Llach

  El 3 de març de 1976, a Vitòria, en ocasió d’una reunió obrera, la intervenció de la policia deixa cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella nit, Lluís Llach composa la que esdevindria una de les cançons més emblemàtiques d’aquest període de repressió “Campanades a mort”. Trenta anys més tard, el 2006, Llach visita Vitòria per cantar-hi la cançó en un concert organitzat en memòria de les víctimes del 3 de març. Un viatge per l’espai i el temps guiat per la música i les lletres de Llach on es barregen els records del cantautor i els testimonis dels protagonistes dels esdeveniments. És l’història d’una cançó, el retrat del compositor i la crònica dels fets que van inspirar-la. Una crida a la revolta permanent contra l’oblit.

 • Dilluns 11 de febrer 2008 a les 21h30: [REC] (2007), de Jaume Balagueró i Paco Plaza:
 • REC
  Directors: Jaume Balagueró i Paco Plaza
  Guió: Luiso Berdejo
  Actors: Javier Botet, Manuel Bronchud, Martha Carbonell, Claudia Font

  Angela és periodista d’una televisió local. Amb l’operador de càmera, relata la vida quotidiana d’aquells que treballen de nit. Aquest vespre toca la caserna dels bombers. És una nit tranquil.la, sense urgències. Fins que truca una velleta demanant ajut: s’ha calat foc i no pot sortir de casa. Els dos periodistes segueixen els bombers i, en arribar al lloc dels fets, els veïns estan inquiets. Se senten crits esgarrifosos procedents de l’apartament de la senyora. El reportatge se sortirà de la rutina, però no imaginen fins a quin punt.

 • Dissabte 16 de febrer 2008 a les 16h00 i a les 17h30: Les Tres Bessones i el Quixot (2005)
 • Les Tres Bessones i el Quixot
  Directors: Maria Gol i Jordi Valbuena
  Guió: Anna Manso, a partir d’una idea de Roser Capdevila

  A les 16h00 es mostrarà la versió en castellà: Las Tres Mellizas y Don Quijote. Després, a les 17h30, veurem la versió catalana de la mateixa pel.lícula.

  Les Tres Bessones es troben en un poble de la Manxa on coneixen Don Quixot, un home obsessionat per les novel.les de cavalleries que s’imagina protagonista d’una d’elles. Les tres nenes l’ajuden a construir-se una armadura i ell surt a buscar aventures amb el seu cavall Rocinante i el fidel escuder Sancho Panza. Per desgràcia, en trobar-se amb la Bruixa Avorrida, s’imagina que és la seva amada Dulcinea.

  Vous trouverez ici une note de presse et le programme en français. Pour tout renseignement, nous sommes à votre disposition.