Publicat el

4 de febrer 2008: projecció de El orfanato

Dilluns 4 de febrer a les 21h30 al cinema Utopia veurem la pel.lícula El orfanato (2007), de Juan Antonio Bayona. Es tracta d’un film de suspens que s’ha convertit en un èxit sorpresa. S’estrenarà als Estats Units i va ser escollida per representar el cinema espanyol als Oscars de Hollywood. A Espanya va ser, durant setmanes, la pel.lícula més vista als cinemes (compartint cap de cartell amb [REC], que també veurem en aquest cicle). La crítica s’ha desfet en elogis, sobretot per a la poderosa interpretació de Belén Rueda.

Es tracta de la segona sessió del XV Cicle de Cinema del Centre Català d’enguany.
El Orfanato

Director: Juan Antonio Bayona
Productor: Guillermo del Toro
Guió: Sergi G. Sánchez
Actors: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep, Mabel Ribera, Geraldine Chaplin
Argument: La Laura ha passat la seva infantesa en un orfanat envoltada d’altres nens a qui ella estimava com si fossin els seus germans. D’adulta, torna al mateix lloc amb el seu marit i el seu fill de set anys, Simon, amb la intenció de restaurar la casa. L’edifici desperta la imaginació d’en Simon, que inicia jocs “estranys” amb els seus amics. Torbada, la Laura es deixa aspirar per l’univers del seu fill, convençuda que un misteri amagat de fa anys es cova darrere l’orfanat.