Publicat el

9 de febrer: El silenci abans de Bach, de Pere Portabella

La darrera projecció del XVI Cicle de Cinema del Centre Català és El silenci abans de Bach, de Pere Portabella. Serà, com en les sessions anteriors, dilluns 9 de febrer, a dos quarts de deu del vespre al Cinema Utopia de la ciutat de Luxemburg.

El silenci abans de Bach

Aquesta pel.lícula, amb guió de Pere Portabella, Carles Santos i Xavier Albertí, està dedicada a la música i als oficis relacionats amb aquest art. Aquest homenatge filmat s’estructura a partir de la figura de Johan Sebastian Bach (i també d’altres com Felix Mendelssohn i Györg Ligeti). Ofereix una mirada sobre els lligams profunds entre imatge i música, molt més que un element d’acompanyament sense relació amb el relat.

El conegut cineasta Pere Portabella és potser el director català que més interès desperta entre els cinèfils de tot el món. La seva obra, fortament avantguardista, conforma un univers molt personal i ha exercit gran influència en creadors de tot tipus. El silenci abans de Bach, la seva darrera cinta, va formar part de la selecció oficial de la Mostra de Venècia de 2007.