Publicat el

Del 13 al 15 de març: Festival de les Migracions i Saló del Llibre

Com cada mes de març, arriba el Festival de les Migracions i el Saló del Llibre al palau de congressos LuxExpo. El Centre Català no faltarà a aquesta cita anual però, com a novetat, hi haurà dos actes de gran cabal que no voldríem que es perdés ningú.

Com sabeu, el festival comença divendres dia 13 al matí. Aquell mateix vespre us servirem ja el primer plat fort d’aquesta edició: el concert de la Troba Kung-Fú. Aquest divertidíssim grup de folk rock, una proposta mestissa de gran qualitat, sortirà a l’escenari a les 21.00 per fer-vos ballar fins que no pugueu més.

L'escriptora catalana Najat El Hachmi

L’endemà, dissabte dia 14 a les 15.30, una segona ració de nivell: conferència de l’escriptora Najat El Hachmi. Nascuda a Nador i emigrada a Vic amb només vuit anys, aquesta autora ha aportat aire fresc i una visió de la cultura catalana des de fora. El seu primer llibre, Jo també sóc catalana, ja anunciava una gran escriptora en procés de formació i una nova veu a la literatura catalana. La consagració li va arribar el 2008 en guanyar el premi de novel·la Ramon Llull amb la seva obra L’últim patriarca. Aquest retrat, alhora des de dins i des de fora, tant de la societat marroquina d’origen com de la societat catalana d’acollida, va convèncer el selecte jurat del premi i milers de lectors. Dissabte a les 19.00, a més, la Najat El Hachmi intervindrà en el debat de dones escriptores presents al festival.

D’altra banda, durant tot el festival, el Centre Català comptarà amb dues parades. Una, dins el Festival, organitzada a l’entorn del vi. Aquesta sang de la terra va adquirint pes amb el pas dels anys com a element més cultural que gastronòmic. Per aquesta raó, li dedicarem enguany el nostre estand. I, d’altra banda, el CCL estarà present a la parada de literatures hispàniques i lusòfones del Saló del Llibre. No deixeu passar l’ocasió d’adquirir els títols més recents en català a un bon preu i de demanar una signatura a la Najat El Hachmi, evidentment, però també a altres autors convidats per les associacions amb qui compartim la parada: Teresa Ruíz Rosas, Luandino Vieira, Juan José Sandoval Zapata, Joaquim Arena, Benjamín Prado, Amilcar Bettega, Alicia Elizundia Ramírez, José Jorge Letria i Abel Isaías Rodríguez.

Us hi esperem. De fet, si ens voleu donar un cop de mà, us ho agrairíem molt. Ens podeu trobar, com sempre, a la nostra adreça de contacte.

Si voleu el programa complet del festival, el trobareu aquí.