Publicat el

8 de gener: projecció de Garbo, l'home que va salvar el món

Per tancar el XVII Cicle de Cinema del Centre Català hem triat un documental: Garbo, l’home que va salvar el món, d’Edmon Roch. De fet, el director ens acompanyarà dilluns a les 21.30 al Cinema Utopia de la ciutat de Luxemburg per comentar amb nosaltres la seva pel.lícula.

Garbo

Com que la vida de Joan Pujol, l’espia català amb el sobrenom de Garbo, va ser de pel.lícula, era qüestió de temps que acabés presentant-se en aquest format. Com Garbo va ser l’home que va aconseguir enganyar els nazis i fer-los creure que l’autèntic desembarcament de les tropes aliades no tindria lloc a Normandia sinó al Pas-de-Calais i en un altra data. Espia autodidacta i figura enigmàtica va desaparèixer del mapa i va ser donat per mort durant anys. Un escriptor anglès finalment va aconseguir retrobar-lo a Venezuela.

El jove director Edmon Roch, fascinat per aquest intrigant personatge, n’ha fet una obra singular que ha estat ben acollida tant per la crítica com pel públic, que encara omple les sales setmanes després de l’estrena (fet inhabitual en els documentals). Recordeu de fer-li moltes preguntes la nit de dilluns.