Publicat el

15 d'abril: projecció de la pel.lícula Fils de Rojo

AREL (Amis de la République espagnole à Luxembourg) organitza la projecció d’un interessant documental al cinema Utopia de la ciutat de Luxemburg dijous 15 d’abril a les 19.00 hores. Es tracta de la cinta Fils de Rojo, dirigida per Dominique Gautier i protagonitzada per Jean Ortiz, que serà present a la projecció.

Fils de Rojo

Jean Ortiz és, com diu el títol, fill d’un rojo, és a dir, un republicà que va haver d’exiliar-se a França al final de la Guerra Civil Espanyola. Actualment és professor a la Universitat de Pau i militant per la recuperació de la memòria històrica. Amb el realitzador, Gautier, han creat altres documentals sempre a l’entorn de la qüestió de la memòria. Alguns títols són: Guerrillero (història dels republicans que es van integrar a la resistència francesa), Les maquis de l’impossible espoir (sobre el maquis a Cantàbria), Rouge miroir (retrat de Virgile Peña, present a les grans tragèdies del segle XX) o Le cri du silence (la crònica de l’exhumació d’una fossa comuna).

Després de la projecció, serà possible parlar d’història, de cinema i de política amb el protagonista del documental i d’alguns importants episodis històrics recents.