Publicat el

9 de desembre: conferència sobre Cap Verd i les tortugues

El Centre Català de Luxemburg us convida a la conferència «Cap Verd: des hommes et des tortues, une cohabitation difficile» (centrada sobretot en el cas de l’illa de Sal), que tindrà lloc divendres 9 de desembre de 2011 a les 19.00 hores al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois; Luxembourg Ville).

Cap Verd és una destinació turística més i més sol·licitada gràcies a les seves platges de sorra fina, les aigües turquesa, el sol perenne i una població hospitalària. Tanmateix, sabíeu que aquestes mateixes platges són, des de fa milers d’anys, una de les zones de posta més importants de l’Atlàntic per a la tortuga careta? I sabíeu que la invasió de les platges per part de l’home obliga aquestes tortugues a abandonar-les i els complica cada cop més trobar un lloc convenient on pondre els ous? I sabíeu que, a les nits d’estiu, quan els turistes ja han tornat a l’hotel, aquestes platges són testimoni d’una autèntica matança? Que milers de tortugues moren cada any per al consum de la carn o dels ous?

Josep Maria Cerdà, membre del Centre Català de Luxemburg, ha participat aquest estiu en una acció de salvament i conservació de les tortugues a l’illa de Sal i ens explicarà què hi ha darrere aquesta cara oculta de Cap Verd.

La conferència serà en francès. Advertim que algunes imatges que s’hi projectaran podrien ferir la sensibilitat dels assistents.