Publicat el

4 de juliol: tresors del patrimoni cultural de la Catalunya Exterior

El Centre Català de Luxemburg us convida a la conferència que tindrà lloc al nostre local (88, rue de la Semois, Luxembourg Ville) el dimecres 4 de juliol a les 19.15 hores. El tema triat són els «Tresors del Patrimoni Cultural de la Catalunya Exterior».

La Catalunya Exterior és, entre d’altres, el conjunt de persones i entitats que desenvolupen la seva activitat fora de Catalunya. Amb el pas dels anys, els catalans de l’exterior han anat construint edificis per a ser seus de centres o casals catalans, han erigit monuments a personalitats catalanes, han creat entitats, fundacions, corals, esbarts, etc. El patrimoni cultural català de l’exterior, tant el material com l’immaterial, és prou significatiu però força desconegut. Per aquest motiu, la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) desenvolupa la campanya «Els 7 tresors del patrimoni cultural de la Catalunya Exterior».

Durant els mesos de maig i juny totes les persones i entitats que ho han desitjat han presentat candidatures per a ser proclamades com Tresors de la Catalunya Exterior. Us convidem a més a votar, durant el mes de juliol de 2012, en favor d’algun dels 34 elements retinguts: trobareu mitjançant el formulari de votació al web de la FIEC.