Publicat el

Dimecres 17: conferència de Mateu Turró

Dimecres 17, a les 19.30, al local del Centre Català, us convidem a la conferència de Mateu Turró, catedràtic d’infraestructures del transport i territori de la Universitat Politècnica de Catalunya. El títol de la conferència és «Infraestructures i política territorial: el cas de Catalunya».

El conferenciant és Doctor Enginyer de Camins, Canals i Ports, Master of Science per la University of Michigan i Catedràtic de Transports de l’E.T.S. d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de Catalunya. El 2009, va reincorporar-se a la UPC, després de treballar des de 1988 fins l’abril de 2009 al Banc Europeu d’Inversions, on era Director Associat de la Direcció General de Projectes. Va ser responsable de l’avaluació de projectes d’infraestructura a molts països d’Europa i associats a la UE, en particular en l’àmbit del transport i del desenvolupament urbà.

La seva activitat professional s’ha desenvolupat principalment en el camp del transport, de l’urbanisme i del finançament d’infraestructures. És autor de nombrosos articles i monografies i dels llibres Going trans-European. Planning and financing transport networks for Europe (Elsevier, 1999) sobre la política europea d’infraestructures de transport; RAILPAG, Rail Project Evaluation Guidelines (BEI-Comissió Europea, 2005) i L’Euroregió de l’Arc Mediterrani (EURAM), porta d’Europa (IIVEE, 2010).

A més, Mateu Turró va ser president del Centre Català de Luxemburg els anys 2008 i 2009. L’any 2007 va obtenir el premi Batista i Roca a la projecció exterior de la cultura catalana.