Publicat el

14 de maig: conferència de Glòria Fontova (TERMCAT)

El Centre Català de Luxemburg té el plaer de convidar-vos a la conferència titulada «El multilingüisme: una oportunitat per a la terminologia catalana. L’experiència del TERMCAT» que ens oferirà Glòria Fontova, Cap de l’Àrea de Cooperació del TERMCAT. Aquest esdeveniment tindrà lloc dimarts 14 de maig a les 19.15 hores al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois; Luxembourg Ville).

termcat

El TERMCAT és un organisme creat a Barcelona l’any 1985 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) amb la finalitat d’estudiar la terminologia en català. Les seves línies d’actuació són l’elaboració de recursos terminològics, la normalització de neologismes i l’assessorament terminològic. Així doncs, el TERMCAT elabora i promou l’elaboració de diccionaris, vocabularis, lèxics i material de divulgació multilingües de diferents àmbits del coneixement en diversos formats, estableix la denominació dels nous termes i assessora institucions, empreses i particulars per a l’elaboració, traducció o edició d’obres terminològiques i especialitzades.

Aprofitem el desplaçament a Luxemburg d’una de les seves responsables, per impartir una conferència a la DGT (Direcció General de Traducció) de la Comissió Europea, per tal que tothom a Luxemburg tingui l’oportunitat de conèixer el treball d’aquest organisme en favor de la llengua catalana i de la seva integració en els marcs de treball multilingües de la Unió Europea.