Publicat el

L'Estiu és teu per a infants i joves de la Catalunya Exterior

Us presentem una nova iniciativa de la Generalitat de Catalunya en favor dels catalans i catalanes de l’exterior en aquest cas adreçada als infants i joves. A Catalunya ja fa anys que a la campanya de colònies d’estiu que organitza la Generalitat adreçada als infants i joves de 8 a 16 anys es denomina “l’Estiu és teu”. Enguany s’ofereix la possibilitat d’organitzar una o dues colònies adreçades exclusivament als infants i joves catalans i catalanes residents a l’exterior. Una versió de l’Estiu és teu exterior, adaptat a les necessitats específiques d’aquest col·lectiu, sobretot pel que respecta a l’oportunitat de millorar el coneixement i, sobretot, la pràctica de la llengua catalana dins d’un programa que combina el lleure, les activitats lúdiques i esportives i la possibilitat de compartir entre iguals (fills i filles de catalans i catalanes residents a l’estranger o fills de parelles mixtes).

En funció de la demanda que manifestin les Comunitats Catalanes de l’Exterior, des de l’Agència Catalana de l’Exterior proposen, inicialment, la possibilitat d’organitzar dues colònies d’estiu d’aquest mateix 2014:

  • Estada combinada de colònies de reforç del català i multiesportives a l’alberg de la Generalitat a Barcelona, del 13 al 26 de juliol, amb un preu de 665€ (desplaçament no inclòs)
  • Estada de colònies de reforç del català i descoberta cultural a l’alberg de la Generalitat de l’Escala (Costa Brava, Girona), del 12 al 22 d’agost, amb un preu de 479€ (desplaçament no inclòs)

En aquest document trobareu informació –pendent de concretar en funció de la demanda i de la concreció dels programes d’activitats d’acord amb les necessitats particulars dels infants i joves de la Catalunya Exterior- que us pot servir per ampliar detalls sobre què ofereix la Generalitat.

L’actuació en suport dels catalans i catalanes de l’exterior és l’oferiment d’incloure infants i joves de la Catalunya Exterior, amb un programa d’activitats expressament adaptat a ells, a preu competitiu pel fet de ser colònies d’estiu organitzades per la mateixa Generalitat de Catalunya.

Necessitem que totes les famílies interessades en aquest projecte ens ho comuniquin abans del 5 de juny, ja que el dia 6 hem de comunicar a la Generalitat el nombre d’interessats. En el missatge que ens envieu, ens heu de comunicar el nom i cognoms de l’infant, l’edat i l’estada triada (Barcelona o l’Escala). En funció de la demanda per a cadascuna de les estades, la Generalitat valorarà la viabilitat de la confirmació del programa i la seva execució real. En aquell moment, la Generalitat comunicarà a les famílies interessades la consolidació o anul·lació de les estades o bé, en el cas que la demanda excedeixi de molt l’oferta, l’organització d’un sorteig per a l’adjudicació de places. Cal informar-vos que, malgrat fer constar l’interès, això no suposa un compromís, però cal que la determinació sigui real per evitar malentesos.