Publicat el

20 de novembre: conferència sobre la història de la Generalitat i el Parlament

Dijous 20 de novembre, a les 19 hores, el Centre Català de Luxemburg us convida a una conferència de l’historiador francès Jean Villanove. Amb l’ajut d’un «diaporama», Villanove ens parlarà de l’origen del Parlament i la Generalitat de Catalunya. El títol original, en francès, és Origine du Parlement Catalan et du gouvernement de la Generalitat à Barcelone.

Jean Villanove

Per trobar una solució als problemes socials, hi ha dues possibilitats: l’exèrcit o la diplomàcia. Des del segle XI, a Catalunya, la gent ha entès les greus conseqüències dels conflictes militars i, des d’aleshores, els catalans han triat negociar. És una sàvia solució, però que resulta difícil: cal entaular converses amb l’adversari! D’aquesta manera, en les reunions que reuneixen tots els estrats de la població, els catalans s’entrenen en l’art de l’acord. L’evolució i el pas del temps faran que aquestes reunions populars esdevinguin institucions ben organitzades. Així neix el Parlament Català: les Corts.

Jean Villanove és un historiador reconegut que ha publicat diversos llibres i col·laborat en programas sobre història de mitjans com France Bleue i FR3.