Publicat el

17 de novembre: tres conferències d'interès

Dilluns 17 de novembre hi ha organitzades tres conferències, gairebé simultànies, que podrien resultar del vostre interès.

A les 18.30, al Cercle Cité, l’Institut Pierre Werner organitza una taula rodona amb el títol «Les séparatismes dans l’UE – Que nous disent-ils sur l’état intérieur des Etats membres concernés et le futur de l’UE?». Hi participaran Pauline Schnapper, professora de civilització britànica contemporània i membre de l’Institut Universitaire de France; Vincent Laborderie, investigador de l’Institut de sciences politiques Louvain-Europe (ISPOLE); Antoni Montserrat Moliner, del Centre Català de Luxembourg; Anna-Lena Högenauer, investigadora adjunta del programa sobre governança europea de la Universitat de Luxemburg.

La Universitat de Luxemburg i l’associació Luxemburgo-España (ALE), presenten a la mateixa hora (18.30) la conferència de Darío Villanueva, secretari de la Real Academia de la Lengua, titulada «La lengua, de la voz a la palabra». Presenta i modera l’acte Rolf Tarrach, exrector de la Universitat de Luxemburg.

Finalment, el Círculo Antonio Machado presenta a les 19.00 al local Lucien Wercolier (27, rue de Strasbourg), la conferència de l’astrònom David Galadí amb el títol «Curiosidades en el cielo observado a simple vista». El conferenciant, astrònom i esperantista, ofereix a més una xerrada en esperanto mitja hora abans de la conferència.