Publicat el

Dijous 4 de desembre: Paths of Glory

Abans no acabi aquest any 2014, volíem aprofitar l’oportunitat de recomençar les tardes de cinema al Centre Català de Luxemburg i hi tornem amb un petit cicle commemoratiu del centenari del començament de la Primera Guerra Mundial. Hem triat tres pel·lícules antibel·licistes: Paths of Glory (Stanley Kubrick, 1957), Johnny Got His Gun (Dalton Trumbo, 1971) i King and Country (Joseph Losey, 1964); i una d’espanyola que situa l’acció a Barcelona en el mateix període: La verdad sobre el caso Savolta (Antonio Drove, 1979).

Passarem les pel·lícules al local del Centre Català (88, rue de la Semois) en versió original subtitulades en francès. Serà aproximadament cada mes o mes i mig en funció d’activitats i vacances. Us convidem ja a la primera:

Dijous 4 de desembre del 2014 a les 19:15 h, Paths of Glory (“Camins de glòria”) de Stanley Kubrick (1957). Amb Kirk Douglas, Ralph Meeker i Adolphe Menjou.

França, 1916. Durant la Primera Guerra Mundial, el general Boulard ordena la captura d’una inexpugnable posició alemanya i encarrega aquesta tasca a l’ambiciós general Mireau. Aquest, al seu torn, ordena al coronel Dax que encapçali l’atac. La presa del turó resulta un infern, i el regiment torna a les seves posicions. L’alt comandament militar, irritat per la derrota, decideix castigar i donar exemple als soldats.