Publicat el

Dijous 15 d’octubre: projecció de 13 dies d’octubre

75companyslux

El proper 15 d’octubre es commemoren els 75 anys de l’afusellament del President de la Generalitat Lluís Companys (1882-1940). Aprofitant l’efemèride, projectarem la pel·lícula 13 dies d’octubre com a homenatge al President afusellat. Aquesta obra, produïda per Lastor Media, Batabat i Televisió de Catalunya (que han cedit gentilment una còpia per a l’ocasió), i dirigida per Carlos Marques-Marcet, narra els darrers dies de Companys a la presó del Castell de Montjuïc. L’acció se centra en la tensió entre Companys (interpretat per Carles Martínez) i l’advocat que intenta defensar-lo, Ramón de Colubí (Òscar Muñoz), d’una banda, i el règim franquista, de l’altra, que va intentar evitar convertir-lo en màrtir.

La projecció tindrà lloc al local (88, rue de la Semois; L-2533 Luxembourg ville) a partir de les 19.30 hores. Entrada lliure.