Publicat el

Dijous 22 d’octubre: conferència del periodista i escriptor Salem Zenia

Dijous 22, a les 19.00 hores, al local (88, rue de la Semois; Luxembourg Ville), tenim el plaer de convidar-vos a una interessantíssima conferència (en francès):

La culture berbère (en danger) et sa littérature

La pronunciarà el periodista i escriptor berber Salem Zenia, resident a Catalunya des de 2007. Zenia va haver d’exiliar-se d’Algèria pel compromís i l’activisme a favor de la democràcia i la defensa de la cultura del poble berber. El 2007 va ser el primer beneficiari del programa «Escriptor acollit» del PEN Català.

Escriptor, periodista i poeta de llarga trajectòria, el 1998 havia fundat el seu propi diari, Racines/Iz’uran, orientat sobretot a la promoció de la literatura berber, del qual continua sent el director. El 2005, Zenia va rebre a París un diploma d’honor, atorgat per l’associació Tamazgha, entitat de defensa i promoció de la llengua i la cultura berber, pel conjunt de la seva obra i per la seva aportació al desenvolupament i l’expansió de la literatura amazic. Es nega a escriure en qualsevol altra llengua, per tal de contribuir al coneixement i la difusió de l’amazic.

Entre les seves obres, destaquen Els somnis de Yidir (Tirga n Yidir, 1993), L’alba (Tafrara, 1995) o Lyil d wefru (2003). Podeu trobar-ne la biografia completa en aquesta pàgina del PEN Club Català.

Pronunciarà la conferència en francès però, durant el debat posterior, serà possible formular preguntes en català, castellà i francès.