Publicat el

Conferència d’Esteve Riambau – Cicle «L’essentiel du cinéma catalan»

catalunya-martir-7
Dilluns 2 de maig s’inicia el cicle «L’essentiel du cinéma catalan», dedicat a les pel·lícules considerades «bàsiques» del cinema català. Es tracta d’una sèrie de dotze sessions (en alguna es projectarà més d’una pel·lícula) que van des dels inicis del cinema a obres més recents i experimentals. Aquest cicle, que s’estendrà al mes de juny, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Filmoteca de Catalunya i la Cinémathèque de Luxemburg, on tindran lloc totes les projeccions.

Per començar, el dia 2 a les 18.30, la sessió duu el títol «Guerre Civile en Catalogne : documentaires et actualités de Laya Films» i inclou la projecció de Els tapers de la costa (1937), Espanya al dia: edició especial (1937) i Catalunya màrtir (1938). Abans de la projecció, a més, tindrem el plaer d’escoltar la presentació del cicle que ens oferirà Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, historiador, crític de cinema i realitzador.