Publicat el

Excursió primaveral del Centre Català de Luxemburg, pel bosc de Mersch (“Mierscherwald”)

El Centre Català de Luxemburg us invita el proper diumenge 29 de maig a l’excursió primaveral pel bosc de Mersch (“Mierscherwald”) a prop de la bonica localitat del mateix nom. Són 9,7 kms assequibles per a tothom, grans i petits, amb condició física normal. El trajecte passa pel parc comunal de Mersch i s’endinsa al bosc passant enmig de les formacions rocoses de “Mamerléen” on trobarem una munió de coves i balmes que faran les delícies de la mainada. Allí, ens desviarem del camí per visitar més coves (algunes tenen l’accès restringit per haver-hi colònies de cria de rates penades) fins arribar a la més gran de totes, dita “Houllay”, on s’han trobat restes prehistòriques (sense pintures rupestres, tanmateix ). Travessarem el bosc, amb un parell de boniques vistes a la vall de l’Eisch, i baixarem per l’altra vessant, anant a parar al naixement del rierol anomenat” Hunnebur”. Des d’allí tornarem a Mersch passant pel monument de la Independència. A Mersch, hi ha la possibilitat de visitar unes (modestes) ruïnes romanes.

Pel camí podrem veure alguns animals salvatges com caps-verts, fotges d’aigua i granotes raucant en els estanys del parc de Mamer, i de domèstics (vaques, rucs i uns bocs enormes).

L’excursió es pot fer en bambes, si no ha plogut. Altrament, millor portar botes de muntanya per no mullar-se i relliscar. És recomanable portar llanternes per a que la quitxalla pugui “explorar” les coves.

Cadascú es farà càrrec del menjar. Hi ha la possibilitat de menjar al càmping “Krounebierg” (si hi arribem abans de les dues) que trobarem just a l’entrada de Mersch, al final de l’excursió. Els qui tinguin ganes i energies poden atansar-se de nou al parc comunal on hi ha jocs i molt d’espai pels nens i un bar on alguna cosa es pot menjar a tota hora.

Punt de trobada: a les 09:30 hores al pàrquing de la Plaça Saint-Michel al centre de Mersch (veure foto). Calculeu mitja hora des de Luxemburg ciutat (uns 20 kms).

L’excursió es farà tant si plou com si neva!

Els interessats podeu enviar un mail a: contacte@ccluxemburg.cat o josepmaria.cerdamasso@gmail.com

Plaça Saint-Michel

Plànol excursió