Publicat el

Guia ràpida i calendari sobre el sistema de votació exterior – Eleccions al Congrés de Diputats i Senat – 26 de juny de 2016

Com ja sabeu les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat han estat oficialment convocades pel proper dia 26 de juny de 2016.

Ateses les tremendes dificultats que presenta pels votants a l’exterior el sistema de votació basat en el denominat ‘voto rogado’, i encara més desprès de les lamentables experiències amb les recents eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015 i amb les de Congrés i Senat de 20 de desembre de 2015, hem cregut adient fer-vos arribar novament aquesta Guia Ràpida sobre el sistema de votació elaborada per la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes).

La trobareu també al nostre web www.fiecweb.cat

El CERA (Cens Electoral de Residents Absents) que s’utilitza en aquestes eleccions és el tancat a 1er de març de 2016. Som 205.906 els catalans residents a l’exterior, majors de 18 anys, arreu del món amb dret de vot en aquestes eleccions. El total d’electors espanyols convocats és de 1.920.256.

El termini de sol.licitud del ‘voto rogado’ és del 3 al 28 de maig de 2016 i el de Reclamacions per Inclusió al CERA, cas que no hi figureu, del 9 al 16 de maig.

No oblideu aquells que no us heu donat d’alta al Registre de Matrícula Consular com a residents permanents i, en conseqüència, no esteu al CERA (Cens Electoral de Residents Absents) que entre els dies 3 i 28 de maig teniu l’opció de donar-vos d’alta a l’ERTA (Españoles Residentes Temporalmente Ausentes) com a residents temporals per tal de poder exercir el vostre dret de vot.

Si teniu algun dubte sobre el sistema de votació no dubteu en consultar-nos a: fiec@fiecweb.cat

GUIA RAPIDA VOT EXTERIOR 26 DE JUNY 2016