Publicat el

“Los Tarantos” – “L’essentiel du cinéma catalan”

Continuant amb el cicle dedicat a les obres bàsiques del cinema català, en col·lobaració amb la Filmoteca de Catalunya, la Cinémathèque de Luxemburg presenta, dijous 26 de maig a les 20.30, una pel·lícula extraordinària: Los Tarantos. Dirigida el 1964 per Francesc Rovira Beleta, la peça s’ha convertit en pel·lícula de culte gràcies a la seva qualitat intrínseca, a l’actuació portentosa (la darrera) de la gran ballarina Carmen Amaya i a alguns dels primers passos d’un joveníssim Antonio Gades. Hi podreu veure també una Barcelona difícil de reconèixer, diferent, màgica, amb un fons de tragèdia i flamenco.

La pel·lícula va ser nominada als Oscars com a millor pel·lícula de parla no anglesa. Malauradament li va tocar competir amb Otto e mezzo de Fellini, que va acabar enduent-se el guardó.