Publicat el

«Anguish»/«Angoixa» (1986) de Bigas Luna – «L’essentiel du cinéma catalan»

Dilluns 20 de juny a les 18.30, nova sessió del cicle «L’essentiel du cinema catalan» que la Cinémathèque, amb la col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, dedica al cinema català.

Anguish / Angoixa (1986) de Bigas Luna

El cinema dins el cinema, en clau de terror, però també com a reflexió sobre la mirada i el voyeurisme.

La relació entre l’Alícia i el seu fill Joan és de total domini matern. En una de les seves habituals missions, en Joan obeeix les ordres de la seva mare i es dirigeix a un cinema. La Patrícia i la Linda, dues estudiants de setze anys, decideixen anar-se’n a una sessió matinal de cinema. Els aspectes hipnòtics del film que veuen fan que es trobin en una estranya situació.

Fitxa tècnica: Direcció: Bigas Luna; Guió: Bigas Luna; Interpretació: Zelda Rubinstein, Michael Lerner, Talia Paul, Àngel Jové, Clara Pastor, Isabel García Lorca, Nat Baker, Edward Ledden, Gustavo Gili; Producció: Espanya; Any: 1986; Idioma original: anglès; Versió: VOSC; Durada: 88’

Angustia Bigas Luna 1987 Poster

CINEMATHEQUE_JUIN_ESSENTIEL_CATALAN