Publicat el

Colònies d’estiu per a catalans de l’exterior – Estiu 2017 – Enquesta

consell

FIEC_logo

Com molts de vosaltres ja sabeu, l’any passat va ser el segon any en què la Generalitat, via l’agència Catalana de Joventut i la Secretaria d’Exteriors, va obrir la porta als nens i adolescents catalans de l’exterior a participar a les colònies d’estiu que organitza via el (XANASCAT), amb el nom de l’estiu es teu (http://www.estiuesteu.cat/). L’any passat (2016) va ser el primer en què es van organitzar unes colònies especifiques per als nens i nenes de l’exterior. Les colònies, des del nostre punt de vista, van ser un èxit de continguts així com d’organització (els participants van tornar-ne mot contents) i van ser un fracàs pel que fa a la participació, ja que hi van participar molt pocs nens. Aquesta manca de participació es deu bàsicament al fet que l’oferta als pares es va presentar molt i molt tard i la majoria de pares interessats ja havien buscat alternatives.

Com que creiem que per part de la Generalitat hi ha molt bona predisposició a tornar a organitzar una nova tanda de colònies per als catalans de l’exterior, hem pensat que seria bo fer una enquesta per mirar de saber quants nens, nois, nenes i noies estan interessades a participar-hi i quines serien les seves preferències. Amb els resultats, podríem mirar de demanar a la Generalitat, que ens enviï la seva proposta molt més aviat i per tant poder garantir una participació molt més gran dels nens de l’exterior.

És per tot això que tant des de la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes) com per part dels membres del Consell de les Comunitats Catalanes a l’Exterior de la zona Europa, creiem que seria molt pertinent que els pares interessats en les colònies d’estiu responguéssiu aquesta enquesta tan aviat com sigui possible.

L’enquesta la trobareu en aquest link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjycNh76qAikvtl6zCjui10obLtItIaqU0HYcfPcYeJs7-Iw/viewform