Publicat el

“Últimas tardes con Teresa” (retrospectiva de cinema català)

Fa gairebé 25 anys, el Centre Català de Luxemburg va tenir la idea d’organitzar un petit cible de cinéma amb l’objectiu de mostrar al cinema Utopia les millors pel·lícules d’una producció cinematogràfica gairebé desconeguda al Gran Ducat. En aquests 25 anys, hem vist cintes en català i cintes en castellà. Hem visa obres per a un gran públic i obres gairebé experimentals. Èxits immediats i fracassos comercials que val la pena tornar a descobrir. Més endavant, el cicle va convidar tumbé directors, guionistes i actors. I també vam tenir la idea de demanar al prestigiós dissenyador gràfic Santi Ferrando de crear els cartells de cada circle (en podreu veure una mostra a la mateixa Cinémathèque).

Vint-i-cinc anys després agraïm a la Cinémathèque de Luxemburg i a la Filmoteca de Catalunya l’ajut a l’hora d’organitzar aquesta retrospectiva. Això ens permet de celebrar aquest anniversari oferint a tots els cinèfils de Luxemburg sis pel·lícules d’allò més interessants i representatives de tots aquests anys de fidelitat al setè art.

La primera projecció tindrà lloc dimarts 14 de novembre a les 18.30. La pel·lícula triada és Últimas tardes con Teresa (1984) de Gonzalo Herralde. Basat en una novel·la de Juan Marsé, explica una història d’amor impossible entre dues persones de dos entorns irreconciliables i, fent-ho, mostra un retrat de la Barcelona de finals de la dècada de 1950.
Últimas tardes con Teresa