Publicat el

Conversa amb Josep Lluís Aguiló

Josep Lluís Aguiló

Divendres 10 de novembre, a les set del vespre, al local del CCL (88, rue de la Semois; Luxembourg ville) Josep Lluís Aguiló encetarà el cicle dedicat a tres escriptors de les Balears que tindrà lloc al Centre Català de Luxemburg, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics. L’escriptor va néixer l’any 1967 a Manacor, una població del nord-est de Mallorca farcida de bons escriptors: Miquel Àngel Riera, Guillem d’Efak, Maria Antònia Oliver, Antoni Maria Alcover, Gabriel Galmés, Jaume Vidal Alcover, Antoni Mus, el dramaturg Toni Gomila (Acorar)…

Aguiló conversarà amb el periodista Carles Domènec sobre la seva obra però, també, ens presentarà “els seus pares literaris” i, ens introduirà a la literatura i cultura de les Illes. En acabar, s’oferirà un tast de productes gastronòmics de Mallorca.

Diuen que Aguiló és, potser, el poeta més anglosaxó de la literatura catalana contemporània. Al poemari Monstres (Premi Ciutat de Palma Joan Alcover 2004) actualitza mites i símbols ancestrals. L’any 2008, guanyà els Jocs Florals amb Llunari i, en conseqüència, exercí de Poeta de la Ciutat de Barcelona fins al 2009.

Acaba de publicar Banderes dins la mar, en una edició doble, en català i castellà (traduïda per Francisco Díaz de Castro), a la prestigiosa Visor. Amb ell descobrim que l’illa és l’antònim de la mar, que aquesta fa forat i tapa, els malentesos d’Ítaca, la calma tensa dels illencs, el seu règim alimentari i les seves relacions comercials, i l’orgull dels nàufrags. L’horitzó no té el mateix sentit per als nadius d’una illa.